Annons

Annons

Wallenbergare på kycklingfärs

Smörstekta, bulliga 
kycklingfärsbiffar 
– en variant på klassiska 
Wallenbergare som 
man brukar göra på 
kalvfärs. Husmanskost med en twist!

Dela
(89)

Wallenbergare på kycklingfärs

Prova att laga Wallenbergare på kycklingfärs – väldigt gott!

Recept Wallenbergare 
på kycklingfärs

4 port

500 g kycklingfärs
1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
2 äggulor
1 dl vispgrädde
2 msk smör

Servering
rårörda lingon
potatismos
ärter

Gör så här

1. Blanda färsen (som ska vara kall) med salt, peppar och äggulor som noggrant rörs in 
i smeten. Blanda i grädden lite i taget, smeten ska bli en aning seg, men rör inte för länge!

Annons

2. Forma åtta biffar.

3. Stek biffarna i smör på medelstark värme tills de är genomstekta.

4. Servera biffarna med potatismos, rårörda lingon och ärter.

 

Läs mer:

Kycklingburgare

Kycklingköttbullar

Klassiskt gott med Wallenbergare

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(89)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…