Annons

Annons

Lättlagad kycklingpanna med bacon och gräslök

Snabb, god och lättlagad – det är så vi vill att middagsmaten ska vara! Laga vår festliga kycklinggryta och få tid över till annat. Du lägger bara alla godsakerna i samma panna!

Dela
(2)

Kycklingfilé i senapssås

Bacon och vinbärsgelé lyfter denna kycklingrätt till nya höjder.

Recept krämig kycklinggryta med bacon

4 port

500 g kycklingfilé
1 msk smör
140 g bacon

Sås
4 dl sky och vatten
2 msk konc kalv- el kycklingfond
2 dl lätt-crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk gelé
1 krm curry
1 krm paprikapulver
1 tsk soja
3 msk vetemjöl

Annons

Garnering
3 msk klippt gräslök
vinbärsgelé

Gör så här

1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Bryn dem i smör. Salta och peppra efter smak. Strimla och stek 
baconet för sig.

2. Sås: Skölj ur pannan med vatten och sila ner vätskan i en kastrull. Mät upp till 4 dl. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka upp.

3. Lägg kycklingen i en traktörpanna och häll över såsen. Låt sjuda ca 5 min.

4. Garnering: Strö över bacon, gräslök och lite gelé. Servera med kokt ris, sparris och tomater.

 

Unikt erbjudande till Hemmets läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Hemmets! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…