Annons

Annons

Kycklingklubbor med rostade morötter

Kycklingklubbor är prisvärd och lättlagad middagsmat. Här serverar vi dem med 
rostade morötter, hemgjord sås och vitlöksmajonnäs.

Dela
(58)

Kycklingklubbor med rostade morötter

Lättlagad och god vardagsrätt som vi här serverar med läckra tillbehör. Foto: Eva Hildén Smith

Recept kycklingklubbor med rostade 
morötter

4 port
1 kg kycklingklubbor
1 msk soja
1 tsk salt
2 krm peppar
800 g potatis
300 g morötter, 
ca 2 stora
2 msk olja
1/2 msk flingsalt
2 krm grovmald svart-
peppar
1/2 dl hackad persilja

Annons

Balsamicosås
3 dl vatten
3 msk konc kalvfond
1 dl valfri grädde
2 msk vetemjöl
1 msk soja
1/2 msk balsamvinäger el 
1 msk balsamicosirap
2 krm salt
1 krm peppar

Vitlöksmajonnäs
1 dl majonnäs
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja

Ugn 225°

Gör så här

1. Lägg kycklingklubborna på ett ugnssäkert fat. Pensla dem med soja. Salta och peppra. Stek längst ner i ugnen tills de är genomstekta, ca 1 tim.

2. Skär potatisen i klyftor och morötterna i bitar. Lägg ut dem på en plåt, droppa över olja och strö över salt och peppar. Sätt in fatet på samma temperatur som kycklingen ca 35 min.

3. Balsamicosås: Blanda ingredienserna till såsen och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min.

4.  Vitlöksmajonnäs: Blanda ingredienserna.

5. Strö persilja över grönsakerna i ugnen. Servera kycklingen med potatis, morötter, balsamicosås och vitlöksmajonnäs.

Läs mer:

Kyckling med paprika

Baconlindad kyckling med paprikasås

Toppa med en mustig paprikasås som du kryddar med kajen, precis så hett som du vill ha det! Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(58)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…