Annons

Annons

Mustig kycklinggryta med svamp och bacon

Svamp och bacon sätter smak på den här mustiga grytan med kyckling. Lättlagad festrätt som dessutom går snabbt att svänga ihop!

Dela
(134)

Kycklinggryta med bacon

Champinjoner och bacon ger den här goda kycklinggrytan ett lyft! Foto: Eva Hildén Smith

Recept mustig 
kycklinggryta med bacon

4 port
500 g kycklinglårfilé
1 msk soja
1 gul lök
200 g svamp
1 röd paprika
140 g bacon
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
2 dl valfri grädde
2 msk vetemjöl

Annons

Garnering & servering
persiljekvist
kokt ris
gröna bönor
gelé

Gör så här

1. Strimla kycklinglårfiléerna. Blanda kycklingkött och soja. Skala och hacka löken. Ansa svampen. Strimla paprikan. Skär baconet i bitar.

2. Stek kycklingköttet, löken, svampen, paprikan och baconet i omgångar i smör i en stekpanna. Salta och peppra, lägg över det i en gryta.

3. Häll över vatten och fond. Låt grytan sjuda 7–8 min.

4. Tillsätt grädde blandat med vetemjöl och rör ner det i grytan. Låt grytan sjuda 5 min, rör om under tiden.

5. Garnera med persiljekvist. Servera med ris, gröna bönor och gelé.

Läs mer:

Baconlindade kycklingrulader

Baconlindade kycklingrulader i äppelsås

Festligt och gott med kycklingrulader i äppelsås. Foto: Erik Karlsson

 

 



 

Läs mer om:

Dela
(134)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…