Annons

Annons

Kycklingfrikassé med äpple och bacon

Marinera först kycklingfilén i vin- och senapssmarinad, koka den sedan i god buljong och gör en krämig sås den kan gosa i. Kycklingfrikassé är en riktig klassiker – och vi förstår varför!

Dela
(0)

Krämig kycklinggryta

Laga en god kycklinggryta och servera med äpple, bacon och spenat!

Recept kycklinggryta med äpple och 
bacon

4 port

600 g kycklingfilé
smör till stekning
salt och peppar
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
50 g riven prästost
1 dl vispgrädde

Marinad
2 schalottenlökar
2 dl vitt vin
2 msk skånsk senap
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Annons

Tillbehör
3 schalottenlökar
4 äpplen
smör till stekning
200 g bladspenat
140 g tärnat bacon

Gör så här

1. Marinad: Skala och finhacka löken. Blanda lök, vin och senap. Pressa ner vitlöksklyftan, salta och peppra.

2. Skär filéerna i bitar. Blanda bitarna med marinaden och låt stå övertäckt i kylskåp, gärna över natten men minst 2 tim.

3. Ta upp kycklingen, spara marinaden. Stek kycklingen i smör och krydda med salt och peppar. Lägg över det i en gryta och tillsätt marinaden, vatten och buljongtärning, låt koka sakta 30 min.

4. Ta upp kycklingen ur grytan och rör i riven ost och grädde. Mixa till en slät sås. Lägg tillbaka kycklingen i grytan med sås.

5. Tillbehör: Skala schalottenlöken och skär i skivor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek löken i smör så den blir glansig. Tillsätt spenaten och låt den bli varm. Stek äpplena och stek baconet knaprigt. Blanda allt och servera till kycklingfrikassén.

 

Läs mer:

Kycklinggryta med dill och citron

Krämig kycklinggratäng

Kreolsk kycklinggryta med korv och svamp

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…