Annons

Annons

Kycklingfilé i krämig svampsås

När du vill att maten ska gå snabbt kan vi rekommendera denna läckra kycklingrätt där filéerna får puttra en stund i en krämig svampsås med parmesan!

Dela
(94)

Kyckling i krämig svampsås

Använd den svamp du får tag på, det går lika bra med färska champinjoner som läckra kantareller. Foto: Ulf Svensson

Recept kyckling i krämig svampsås

4 port
500 g kycklingfilé
1/2 msk soja
smör till stekning
salt och peppar

Sås
3 msk smör
200 g färsk svamp
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk vetemjöl
2 dl kycklingbuljong
2 dl grädde
2 dl riven parmesanost
1 tsk lökpulver
persilja, hackad

Annons

Serveringsförslag
ugnsstekt potatis
kokt broccoli
cocktailtomater

 

Gör så här

1. Dela kycklingfiléerna i fyra delar. Vänd runt dem i soja och stek ca 5 min per sida. Salta och peppra.

2.  Sås: Smält smöret i en traktörpanna och fräs svamp och vitlök. Pudra över mjölet och blanda noga. Tillsätt buljong och grädde och koka upp under omrörning.

3. Tillsätt parmesan och lökpulver. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner kycklingfiléerna och sjud några min. Strö över hackad persilja.

4. Servera kycklingen med potatis, broccoli och tomater.

 

Läs mer:

Snabblagad kyckling i gräddig parmesansås

Kyckling med rosépeppar i gräddig parmesansås



 

Läs mer om:

Dela
(94)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…