Annons

Annons

Ost- och skinkfylld kycklingfilé med tomatsås

Fyll kycklingfiléerna med ost och skinka – jättegott ihop med pasta och tomatsås!

Dela
(46)

Ostfylld kycklingfilé med tomatsås

Gör snitt i kycklingfilén och fyll den med ost och skinka – festligt och gott! Foto: Eva Hildén Smith

Recept ostfylld kycklingfilé med tomatsås

4 port

4 kycklingfiléer, 500–600 g
2 tsk soja
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
8 skivor ost, t ex herrgård
8 skivor rökt skinka
1 knippe basilikablad

Annons

Tomatsås
1 gul lök
1 msk smör
400 g konserverade tomater, hela
1 vitlöksklyfta

Servering
pasta

Ugn 225°

Gör så här

1. Blanda kycklingfiléerna med soja och stek dem nästan klara i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Häll lite vatten i stekpannan och ta tillvara skyn.

2. Skär 4–5 snitt i varje filé men inte rakt igenom. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.

3. Rulla ihop ost och skinka och lägg dem i skårorna. Sätt in filéerna i ugnen ca 5 min tills osten smält och kycklingen är genomstekt.
4.  Tomatsås: Hacka och fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt tomaterna och krossa dem med en sked. Pressa över vitlök och koka såsen några min. Smaka av såsen med salt och peppar.

5. Servera kycklingen med nykokt pasta blandat med tomatsåsen och basilikablad.

Läs mer:

Kycklingfilé med chilipesto

Kycklingfilé med chilipesto

Ringla peston över kycklingfiléerna och låt dem steka klart i ugnen.



 

Läs mer om:

Dela
(46)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…