Annons

Annons

Wallenbergare på kycklingfärs med kantarellsås

Klassiska wallenbergare görs på kalvfärs. Här har vi använt kycklingfärs – minst lika gott, särskilt med kantarellsås till!

Dela
(65)

Wallenbergare på kyckling

Lätta och supergoda biffar på kycklingfärs. Servera med kantarellsås. Foto: Eva Hildén Smith

Recept wallenbergare med kycklingfärs

4 port
500 g kycklingfärs
1 dl vispgrädde
3 äggulor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olja
2 msk smör
1 kg mjölig potatis

Annons

Kantarellsås
250 g kantareller
2 msk smör
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk vetemjöl
3 dl sky och vatten
2 msk konc kalvfond
1 dl grädde

Servering
gröna ärter
rårörda lingon

Gör så här

1. Blanda kycklingfärsen med grädden, lite i taget. Arbeta in äggulorna, en i sänder. Smaksätt med salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar och lägg dem på en oljad skärbräda.

2. Stek biffarna i smör på medelvärme ca 2–3 min per sida till gyllene stekyta. Biffarna ska bli höga. Skölj ur pannan mellan stekningarna och ta tillvara skyn till såsen.

3. Skala potatisen och skär den i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll bort vattnet och pressa den.

4. Kantarellsås: Ansa svampen och stek den i smör, salta och peppra. Tillsätt mjölet och späd med kall sky och vatten, fond och grädde. Blanda och låt sjuda under omrörning 3 min.

5. Lägg ner biffarna och låt dem sjuda lite i såsen.

6. Servera biffarna med pressad potatis, såsen, gröna ärter, rårörda lingon och ev cocktailtomater.

Läs mer:

Kycklingbullar med currysås

Kycklingköttbullar med currysås



 

Läs mer om:

Dela
(65)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…