Annons

Annons

Kyckling- och bacongratäng

Kyckling och pasta i en härlig gratängsås med mozzarella och bacon – en riktig familjefavorit!

Dela
(3.74k)

Kycklinggratäng med bacon

Den perfekta bjudrätten! Allt gott i samma form – kyckling, pasta, mozzarellaost och knaperstekt bacon. Foto: Pontus Ferneman

Recept kyckling- & 
bacongratäng

4 port
700 g kycklinginnerfiléer
salt och peppar
1 msk örtagårdskrydda, t ex
 Santa Maria
1 msk olivolja
400 g pastaskruvar
350 g ajvar relish

Sås
3 dl syrad grädde
2 msk sötstark senap
150 g riven gratängost, t ex mozzarella, till gratinering

Annons

Topping
280 g bacontärningar
basilika

Ugn 225°

Gör så här

1. Krydda filéerna med salt, peppar och örtagårdskrydda. Stek eller grilla dem runt om i olivolja. Låt dem bli genomstekta, ev i ugnen.

2. Koka pastan al dente (nästan mjuk). Låt rinna av och häll tillbaka i kastrullen. Blanda den nykokta pastan med ajvar relish.

3. Häll pastan i en gratängform, ca 27×20 cm. Fördela filéerna ovanpå pastan, tryck ner några om det blir ont om plats.

4. Sås: Vispa ihop syrad grädde med senap. Ringla såsen över kycklingen.

5. Strö på ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

6.  Topping: Stek under tiden bacontärningarna. Låt rinna av på hushållspapper. Strö dem över den nygratinerade osten. Garnera med basilikablad. Servera med sallad.

Läs mer:

Kycklinggratäng med grönpepparsås

Supersnabb kycklinggratäng

Lyxig kycklinggratäng



 

Läs mer om:

Dela
(3.74k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…