Annons

Annons

Toscansk kyckling med kantarellsås

Kycklingfiléer och pasta med krämig kantarellsås som smaksätts med vin och schalottenlök – en festlig hösträtt som värmer!

Dela
(0)

kycklingfilé med kantarellsås

Papardelle gör kycklingrätten extra festlig! Foto: Pontus Ferneman

Recept kycklingfilé med pasta och kantarellsås

4 port
4 majskycklingfiléer
800 g pappardellepasta

Sås
400 g kantareller
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 dl torrt vitt vin
1 msk kycklingfond
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche

Annons

Servering
1/2 dl finstrimlad bladpersilja
salt, svartpeppar

Gör så här

1. Bryn kycklingfiléerna. Efterstek på svagare värme, gärna under lock, ca 10 min. Innertemperatur 70°.

Gilla Hemmets på Facebook

2.  Sås: Ansa kantarellerna och skär stora exemplar i mindre bitar. Hacka schalottenlöken.

3. Stek kantareller och lök i smöret tills löken mjuknat och svampen vattnats ur, ca 10 min. Tillsätt vinet och låt det koka in. Häll i kycklingfond, grädde och crème fraiche och låt såsen 
sjuda ca 5 min.

4. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

5. Servera pastan med kyckling och kantarellsås. Strö över persilja, salt och rikligt med svartpeppar från kvarn.

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om den smarta köksprylen här och få ett fint erbjudande på en egen!

Läs mer:

Lättlagad kycklingpasta med bacon

Italiensk pasta- och kycklinggratäng

Kycklingpanna med söta äpplen och kantareller



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…