Annons

Annons

Kycklinggratäng med grönpepparsås

Lättlagad festrätt med mycket smak! Grönpepparsåsen som vi gratinerar kycklingen med har smak av senap och blir härligt krämig av både crème fraiche och grädde.

Dela
(0)

Kycklinggratäng med grönpepparsås

Härligt krämig gratäng med kyckling, grönpepparsås och västerbottensost. Foto: Ulf Svensson

Recept krämig kycklinggratäng med grönpepparsås

4 port
500 g kycklingfilé
2 tsk soja
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Sås
1½ msk inlagd grönpeppar
75 g smör
1½ msk soja
2 msk konc kalvfond
2 msk dijonsenap
1 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
2 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche

Annons

Topping
4 soltorkade tomater i olja
2 dl riven västerbottensost

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Dela varje filé i 2–3 bitar och blanda med soja. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör några min. Salta, peppra och lägg dem i en gratängform.

2.  Sås: Stöt grönpepparn i en mortel och blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Sjud 3 min.

3. Häll såsen över kycklingen, strö över tomaterna i bitar och osten. Gratinera ca 10 min.

4. Servera med pasta och kokt broccoli.

Läs mer:

Italiensk kycklinggratäng

Tareq Taylors kycklinggratäng

Kycklinggratäng med bacon


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…