Annons

Annons

Krämig kyckling- och potatisgratäng med bacon

Sötpotatis, färskostfylld kycklingfilé med bacon och paprika i en och samma gratäng – vilken festrätt!

Dela
(248)

Krämig kyckling- & bacongratäng

Hela festmiddagen i en form – kyckling, bacon, sötpotatis och paprika. Foto: Erik Karlsson

Recept krämig kyckling- & sötpotatisgratäng med bacon

4 port
4 kycklingfiléer, ca 600 g
100 g färskost, vitlök & örter
1 pkt bacon, 140 g
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 paprikor, gul och röd
salt och peppar
700 g sötpotatis
1 dl vispgrädde
smör till stekning och formen

Annons

Sås
3 dl vispgrädde
2 msk fransk senap
3 dl hackade örter
(t ex persilja & timjan)

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Skär ett snitt på längden i kycklingfiléerna. Fördela färskosten i fickorna och linda in kycklingfiléerna i bacon. Bryn filéerna i stekpanna så att de får fin färg.

2. Skala och hacka schalottenlöken, finhacka vitlöken och strimla paprikorna. Stek grönsakerna lätt i smör. Strö över lite salt och peppar. Skala och skiva sötpotatisen tunt. Lägg skivorna i botten av en smord ugnsform, salta och peppra mellan lagren. Häll på grädden.

3. Lägg på hälften av paprikaröran. Lägg kycklingfiléerna ovanpå. Fördela resten av 
paprikaröran på kycklingen.

4. Sås: Rör samman ingredienserna och häll blandningen över gratängen. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt (innertemperatur 70°), ca 30 min. Känn efter så att sötpotatisen är mjuk. Toppa med lite färska örter.

Läs mer:

Kycklinggratäng med grönpepparsås

Kycklinggratäng med grönpepparsås

Härligt krämig gratäng med kyckling, grönpepparsås och västerbottensost. Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(248)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…