Annons

Annons

Krämig tacogratäng

Här toppar vi den tacokryddade köttfärsröran med ett generöst osttäcke och gratinerar i ugnen. Sedan bjuder vi en krämig avokado
röra och varma nachochips till. Fredagsmys när det är som bäst!

Dela
(172)

Krämig tacogratäng

Knapriga chips passar bra till den krämiga köttfärsgratängen. Foto: Erik Karlsson

Recept krämig 
tacogratäng

4 port

600 g nötfärs
1 gul lök
1 påse taco kryddmix + 
vatten
3 paprikor, gärna olika färg
200 g majskorn, frysta el 
avrunna konserverade
1 purjolök
smör till stekning

Annons

Ostkräm
200 g färskost
2 dl riven taco-ost

Tillbehör
2 avokador
1 lime
salt och peppar
1 dl turkisk yoghurt
1/2 tsk chiliflakes
1 påse nachochips, 185 g

Ugn 225°

 

1. Bryn nötfärsen i smör i stekpanna. Skala och hacka löken. Låt sedan löken fräsa med nötfärsen några min. Tillsätt kryddmixen och vatten enl anv på kryddmixen. Låt röran puttra 10 min.

2. Skär 1/3 av paprikorna i ringar, strimla resten. Rör ner det strimlade i köttfärsen tillsammans med majskornen. Låt puttra 5 min. Lägg över röran i en smord ugnsfast form.

3. Ansa och strimla purjolöken. Låt den mjukna i smör i stekpanna. Lägg purjolöken ovanpå köttfärsen.

4.  Ostkräm: Blanda färskost och taco-ost. Bred blandningen över köttfärsen. Toppa med de hela paprikaringarna. Ställ in 
i ugn ca 35 min.

5.  Tillbehör: Dela och gröp ur avokadoköttet. Mixa samman avokado, rivet limeskal och -saft, salt och peppar, turkisk yoghurt och chiliflakes. Servera krämen samt nachochips i små skålar till gratängen.

 

Läs mer:

Testa vår populära tacotårta!

Varm tacotårta



 

Läs mer om:

Dela
(172)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…