Annons

Annons

Krämig makrillröra med äpple och ägg recept

Servera den goda makrillröran med knäckebrödssticks eller små baguetter och krispig sallad. Perfekt att ta med på utflykten!

Dela
(0)

Makrillröra

Syrliga äppelbitar lyfter makrillröran till nya höjder. Foto: Pontus Ferneman

Recept makrillröra med äpple och ägg

4 portioner

300 g rökt makrillfilé
½ gurka
1 äpple
100 g sockerärter
4 hårdkokta ägg
2½ dl crème fraiche
2 msk finhackad rödlök
salt, citronpeppar

 

Annons

Så här lagar du makrillröra

1. Ta bort skinnet på makrillen. Mosa fisken lätt med en gaffel.

2. Skölj och tärna gurkan. Kärna ur och tärna äpplet. Skölj och finstrimla sockerärterna. Skala och hacka äggen.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Blanda samman alla ingredienserna till en röra, smaka av med salt och citronpeppar.

4. Förvara röran i en burk med lock. Gott till alla typer av bröd!

 

Läs mer: Croissanter med läcker räkröra

Räkyllda croissanter


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…