Annons

Annons

Krämig apelsincheesecake

Med citrus i både fyllning 
och topping blir detta solgula bakverk ett fräscht tillskott 
på kakkalaset!

Dela
(2)

Apelsincheesecake

Njut av läcker cheesecake med apelsintopping. Foto: Pontus Ferneman

Recept krämig apelsincheesecake

10–12 bitar
75 g smör
14 digestivekex med 
mjölkchoklad
½ msk kakao

Fyllning
4 gelatinblad
4 äggulor
2 dl strösocker
400 g färskost, 
t ex philadelphiaost
3 dl vispgrädde
½ dl pressad apelsinsaft
½ dl pressad citronsaft
rivet skal av 1–2 citroner

Annons

Apelsingelé
2 gelatinblad
2 1/4 dl apelsinjuice

Garnering
apelsin el clementin

Gör så här

1. Smält smöret. Blanda med fint krossade digestivekex och kakao. Tryck ut blandningen med hjälp av en sked i bottnen av en form, 22–24 cm diam, med löstagbar kant. Ställ in i kylen.

Gilla Hemmets på Facebook

2.  Fyllning: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten minst 5 min. Vispa gulor och socker pösigt. Tillsätt färskosten och vispa till en slät smet. Vispa grädden ganska löst.

3. Ta upp gelatinbladen, värm dem försiktigt med lite av den pressade apelsinsaften tills bladen har smält. Blanda med 
resten av apelsinsaften, citronsaften och skalet. Rör ner det 
i ostsmeten. Vänd i grädden.

4. Häll fyllningen i formen. Låt stå i kylen minst 3 tim, gärna över natten.

5.  Apelsingelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 
5 min. Ta upp dem och smält 
på svag värme tillsammans med lite av juicen. Tillsätt resten 
av juicen och låt sedan stå 
i kylen tills det precis ska börja stelna.

6. Häll gelén över kakan och låt stelna i kylen. Garnera med apelsinskivor.

 

Läs mer:

Klassisk cheesecake med massor av blåbär

Cheesecake med blåbär



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…