Pigga upp kräftorna med ny lag

Pigga upp dina färdigkokta kräftor med en hemgjord lag. Skaldjuren får mycket mer smak – och kräftlagen är busenkelt att göra. Receptet hittar du här!

Dela
(2)

recept-kraftlag

Färdigköpta kräftor får mer smak av den här goda kräftlagen. Bild: Pontus Ferneman

Recept kräftlag

2 pkt kräftor

3 liter vatten

1 dl salt

4 sockerbitar

2 dl mörkt öl

1 knippa dillkronor

ANNONS I vår shop: Bästa grytan till dina kräftor

Den fina grytan i oval form är tillverkad av pressgjuten aluminium i kropp och lock vilket gör att den är väldigt lätt. Grytan har myvkry bra värmeledningsförmåga och hållbarhet. Ett väl tillslutet lock ser till att maten alltid kommer att vara saftig och smakrik.

Gör så här

1. Koka upp vatten, salt och sockerbitar, låt koka 5 min. Tillsätt öl. Låt svalna.

2. Varva kräftorna med dill, slå över lagen. Låt dra några tim.

Läs också: 5 fina favoriter till kräftskivan


Läs mer om:

Dela
(2)






Laddar nästa sida…