Annons

Annons

Köttfärspaj under parmesantäcke

Köttfärspaj är enkelt att göra och fantastiskt gott. Den här varianten fyller vi med färs, bacon och champinjoner som sedan toppas med ett krämigt parmesantäcke och tunt skivad squash – en oslagbar kombination!

Dela
(242)

Köttfärspaj med bacon

En riktig höstpaj med färs, svamp och bacon. Foto: Pontus Ferneman

Recept köttfärspaj med bacon och champinjoner


4 port

Pajdeg
125 g smör, i tärningar
3 dl vetemjöl
1½ msk kallt vatten

Fyllning
140 g bacontärningar
250 g färska champinjoner
1 gul lök
peppar
400 g köttfärs
2 msk tomatpuré
1 dl rödvin
1 dl vatten
½ köttbuljongtärning
1 tsk timjan

Annons

Parmesantäcke
2 dl crème fraiche
50–100 g finriven parmesanost

Topping
½ squash
½ rödlök
olivolja
salt

Ugn 200°

Gör så här

1.  Pajdeg: Nyp samman smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.

2. Tryck ut degen i 4 portionspajformar, 13–15 cm i diam. Låt vila i kylen 30 min.

3. Förgrädda pajskalen ca 10 min.

4.  Fyllning: Stek baconet några min på medelvärme. Dela champinjonerna och stek dem i baconfettet. Skala löken och hacka fint. Låt även den steka med i pannan. Peppra och lägg över på en tallrik.

5. Bryn färsen i pannan i baconfettet som blivit kvar i stekpannan. Tillsätt tomatpuré, vin, vatten, buljongtärning och timjan. Låt sjuda 10–15 min, rör om då och då. Vänd ner baconfräset 
i pannan. Fördela fyllningen i pajskalen.

6.  Parmesantäcke: Vispa crème fraiche och ost. Klicka krämen över pajerna.

7.  Topping: Skär squash och lök i tunna skivor och lägg på pajerna. Pensla med lite olja och salta lätt.

8. Grädda mitt i ugnen 15–20 min tills de är gyllene.

 

Läs mer:

Krämig köttfärspaj med paprika

Krämig köttfärspaj



 

Läs mer om:

Dela
(242)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…