Annons

Annons

Köttfärslimpa med mustig tomatsås

Köttfärslimpa är så gott och lättlagat! 
Servera med en örtdoftande tomatsås och nykokt pasta – mums!

Dela
(78)

köttfärslimpa med tomatsås

Bjud på lättlagad köttfärslimpa med tomatsås och pasta! Foto: Eva Hildén Smith

Recept köttfärslimpa med tomatsås

4 port

500 g blandfärs
3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
1/2 purjolök
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk torkad oregano
smör till formen

Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk sambal oelek el 2 krm cayennepeppar
400 g krossade el passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk torkad basilika el 1 msk hackad färsk
3/4 msk potatismjöl

Annons

Topping
1 dl riven ost
3 msk hackade örter,
t ex persilja el basilika

Servering
pasta
valfria grönsaker

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Blanda havregryn, potatismjöl och vatten, låt svälla 10 min. Dra av några purjolöksblad och koka dem i vatten så att de blir mjuka. Spola dem kalla.

2. Tillsätt köttfärs, ägg, salt, peppar och oregano i havregrynsblandningen. Rör färsen smidig. Rulla ihop färsen till en limpa. Vira purjolöksblad runt den och lägg den i en avlång smord sockerkaksform. Stek köttfärslimpan i ugnen ca 40 min. Kontrollera med en köttermometer att köttet är genomstekt, vid 70° innertemperatur är limpan klar. Lägg folie över mot slutet om den får för mycket färg.

3. Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Stek dem mjuka i olja utan att de tar färg. Tillsätt sambal, krossade tomater, buljongtärning, vatten, salt och basilika. Sjud såsen ca 10 min under lock. Blanda ut potatismjölet med kallt vatten och rör ner det i såsen. Låt såsen koka upp under omrörning.

4. Skiva upp köttfärslimpan och strö toppingen över. Servera med kokt pasta, tomatsås och valfria grönsaker, t ex cocktailtomater och rucolasallad.

 

Läs mer:

Laga lätt – köttfärslimpa med rostade rotfrukter!

Köttfärslimpa



 

Läs mer om:

Dela
(78)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…