Annons

Annons

Köttbullar med gräddsås och potatismos

Vem kan väl motstå hemlagade köttbullar med potatismos? Lite lingonsylt i såsen gör susen.

Dela
(89)

Köttbullar med gräddsås

Alltid uppskattat – köttbullar med gräddsås! Foto: Ulf Svensson

Recept köttbullar 
med gräddsås

4 port
2 skivor vitt formbröd
3/4 dl mjölk
500 g blandfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm mald kryddpeppar
2 krm svartpeppar
smör till stekning

Annons

Sås
2 dl vatten
3 msk konc kalvfond
2 msk soja
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 msk lingonsylt
1 tsk torkad timjan 
(el 1 msk hackad färsk)
2 krm salt
1 krm peppar

Potatismos
800 g potatis
2 msk smör
ca ½ dl grädde

Servering
lingonsylt
råkost

Gör så här

1. Skär bort kanterna på brödet och smula det i en skål. Häll över mjölken och låt det svälla ca 10 min. Rör ner färs, ägg, salt och båda sorters peppar. Blanda färsen väl.

2. Rulla ca 50 små köttbullar. Stek dem i smör.

3.  Sås: Blanda vatten, fond, soja, mjöl, grädde och lingonsylt. Rör ner kryddorna och koka 3 min.

4.  Mos: Skala potatisen och koka mjuk. Mosa potatisen med smör och grädde. Smaka av med salt och peppar.  Servera köttbullarna med sås, potatismos, lingonsylt och råkost.

Läs mer:

Kalkonköttbullar med bacon

kalkonfärsbullar med bacon



 

Läs mer om:

Dela
(89)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…