Annons

Annons

Kolapaj med päron och hallon

Har du testat att kombinera päron, hallon och kolasås i en smulpaj? Om inte så är det hög tid nu – sagolikt gott!

Dela
(0)

Kolapaj med päron och hallon

Med kolasåsen får du den här pajen att lyfta flera snäpp! Foto: Pontus Ferneman

Recept smulpaj med päron och kola

4 port

Smuldeg
100 g smör, kallt
1 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn

Fyllning
2–3 päron
ca 150 g hallon
1–1½ dl dulce de leche 
(karamelliserad mjölk)

Annons

Ugn 200°

Gör så här

1. Smuldeg: Skär smöret i tärningar. Nyp sedan samman med resten av ingredienserna till en smulig deg.

2. Fyllning: Kärna ur päronen, skär i bitar. Lägg päronbitarna och hallonen i smorda portionsformar. Klicka på dulce de leche. Fördela smuldegen ovanpå.

3. Grädda i mitten av ugnen, 20–25 min.

 

Läs mer:

Smulpaj med persikor och hallon

Daimströsslad päronpaj

Fruktiga kokospajer med kola



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…