Annons

Annons

Chokladdoppade kolastänger

Lite citron förhöjer smakupplevelsen av dessa klassiska kolakakor. Och när de doppas i choklad blir kakorna oemotståndligt goda!

Dela
(0)

Chokladdoppade kolakakor

Allt blir godare när man doppar det i choklad – även dessa kolasnitt! Foto: Pontus Ferneman

Recept kolakakor med citron och choklad

ca 33 st

200 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
2 msk ljus sirap
rivet skal av 1 citron
½ msk pressad citronsaft
4½ dl vetemjöl 
+ lite till utbakningen
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Annons

Garnering
100–150 g mörk choklad, smält

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör smör, socker och sirap smidigt. Rör i citronskal- och saft. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt det i smeten. Arbeta samman till en deg.

2. Dela degen i 3 bitar. Rulla ut till längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt.

3. Grädda i mitten av ugnen, 15–20 min. Skär i sneda bitar innan de svalnat. Doppa i smält choklad.

 

Läs mer:

Fyll kakburken med goda kolasnitt med daim

Kolasnitt med daim



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…