Annons

Annons

Kokospanerade potatisbiffar

Har du provat att panera med kokosflingor förut? Om inte, så är det dags! Kokosen ger potatisbiffarna det är lilla extra och tillsammans med picklad rödlök och gräslökssås får du en underbar smakupplevelse.

Dela
(2)

Kokospanerade potatisbiffar

Servera picklad rödlök till potatisbiffarna – så gott! Foto: Pontus Ferneman

Recept kokospanerade potatisbiffar


4 port

1 kg mjölig potatis
2 ägg
2 msk smör, smält
1 kruka dill, hackad
2 krm salt
2 dl riven kokos (alt ströbröd)
kokosfett till stekning (alt smör el olja)

Annons

Gräslökssås
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
100 g smör, mjukt
1 1/2 dl finhackad gräslök
salt
peppar

Picklad lök
1 rödlök
1 msk ättika (12 %)
2 msk strösocker
3 msk vatten

Servering
1 broccoli

 

Gör så här

1.  Picklad lök: Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda ättika, socker och vatten. Låt rödlöken dra i lagen i minst 15 min.

2. Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten, ca 20 min.

3. Låt potatisen svalna något och pressa den med en potatispress. Blanda med ägg, smör och dill. Smaka av med salt.

4. Forma potatisen till biffar, ca 6–7 cm stora. Panera biffarna i kokosflingor och stek några min i kokosfett.

5.  Gräslökssås: Värm grädde och crème fraiche i en liten kastrull. Klicka i smöret.

6. Vänd ner gräslöken i såsen precis före servering och smaka av med salt och peppar.

7. Servering: Dela broccolin i buketter och koka dem ett par min i saltat vatten. Servera biffarna med picklad lök, sås och broccoli.

Tips! Det är extra läckert att panera biffarna i kokosflingor och steka i kokosfett. Men har man inte det hemma går det lika bra med ströbröd och smör.

 

Läs mer:

Frasiga majsplättar med tzatziki

Frasiga fritters med tzatziki



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…