Annons

Annons

Knäckiga havrerutor i långpanna

En knäckig liten godsak att bjuda på till kaffet som få kan motstå! Lätt att göra i långpanna och du får ut 24 bitar av en sats.

Dela
(0)

Knäckiga havrerutor

Sugen? Med lite tur har du redan alla ingredienserna hemma till den knäckiga kaka. Foto: Pontus Ferneman

Recept knäckiga 
havrerutor

ca 24 st

225 g smör
2 dl strösocker
½ dl ljus sirap
½ dl vispgrädde
5 dl havregryn
100 g hackade rostade 
nötter
½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Låt smör, socker, sirap och grädde koka upp i en stor
kastrull. Låt småkoka några min. Ta från värmen.

Annons

2. Tillsätt havregryn, nötter och mjöl blandat med vaniljsocker. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper.

3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna något innan du skär upp kakan i rutor.

Köptips från Hemmets matredaktör: långpanna med lock!

Långpanna Clas Ohlson

Det är bra att ha långpannor i olika storlekar, och den här med lock från Clas Ohlson är särskilt bra att ha när du ska frakta runt kakorna. Läs mer och köp här.

 

I vår butik: Världens bästa kavel!

INGET fastnar på den här smarta och snygga kaveln som rullar lätt och jämnt när du bakar.

Läs mer och beställ en egen direkt från oss!

Läs mer:

Mjuka havrerutor i långpanna

Havrekakor med kokos

Havrekakor med russin



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…