Annons

Annons

Julfina strassrosor

Strassrosor – en klassisk småkaka som du 
enkelt varierar genom att 
välja olika syltsorter. Så enkelt och så gott!

Dela
(1)

Strassrosor

En fast syltsort blir bäst att garnera denna goda småkaka med. Foto: Pontus Ferneman

Recept strassrosor

ca 35 st
200 g smör, mjukt
1 dl florsocker
1½ msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
2½ dl potatismjöl
1 msk vispgrädde

Annons

Garnering
ca ¾ dl sylt av valfri sort

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rör smör, florsocker och vanilj vitt och poröst. Tillsätt mjöl och potatismjöl, lite efterhand. Rör i grädden.

2. Dela degen i bitar och tryck dem, med hjälp av tummen, genom en tyll direkt på plåt med bakplåtspapper. Lägg en klick sylt på varje.

3. Grädda i mitten av ugnen, 6–8 min. Låt svalna.

 

Läs mer:

Ljuvliga syltsnitt

Syltsnitt



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…