Annons

Annons

Klassiska mandelmusslor

Vårt allra bästa recept på klassiska mandelmusslor! Vi serverar julens godaste kaka med frisk apelsingrädde.

Dela
(4)

mandelmusslor med apelsingrädde

ca 25 st

Mandelmusslor
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl mandelmjöl
3 dl vetemjöl
1 ägg
smält smör till pensling

Fyllning
3 dl vispgrädde
rivet skal av 1 apelsin
1 msk pressad apelsinsaft
2 apelsiner

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rör ihop smör, socker, mandelmjöl och vetemjöl. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degbollen och låt den ligga kallt 1 tim.

2. Pensla mandelmusselformar med smält smör. Dela degen i ca 25 bitar. Tryck ut degen i formarna. Ställ formarna på en plåt. Grädda mandelmusslorna tills de fått lite färg, ca 12 min. Knacka loss dem ur formarna så fort de svalnat något.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Fyllning: Vispa grädden och blanda apelsinskal och -saft. Spritsa eller klicka ut grädden i formarna. Skala och skär bort hinnorna på apelsinerna så att du får hinnfria klyftor. Garnera med klyftorna.

Tips 1! Du kan också baka kakorna i engångsformar av aluminiumfolie.

Tips 2! Tänk på att knacka kakorna ur formarna så fort de svalnat litegrann.

 

Läs mer:

Mandelmusslor med hjortronsylt

Julens godaste syltgrottor

Pepparkakssnitt

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…