Annons

Annons

Klassisk ris à la Malta

Klassisk ris à la Malta är ett måste på julbordet. Här får du ett lättlagat recept från Skanörs Gästis och tips på ett gott tillbehör – rårörda bär.

Dela
(0)

Risalamalta

Ris à la Malta – recept

4 port

2 dl grötris
4 dl vatten
1/2 tsk salt
1 liter mjölk
1 kanelstång
2 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Rårörda bär
4 dl frysta blandade bär
1 dl strösocker
1 vaniljstång

Annons

 

Gör så här
1. Koka riset med vatten och salt i en gryta på svag värme ca 10 min under lock. Tillsätt mjölken och kanelstången, låt stå och svälla på svag värme ca 45 min under lock. Låt gröten kallna.

2. Vispa grädden till ett fast skum med elvisp. Vänd ner grädden 
i gröten. Smaka av med flor- och vaniljsocker.

3. Rårörda bär: Blanda bären med sockret. Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda bär och vanilj och låt stå kallt över natten.

 

Läs mer

Koladessert i glas

Pavlova med bär

Dumlecheesecake

 

Recept: Ola Liljenberg och Alexander Nilsson, Skanörs Gästis

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…