Annons

Annons

Mustig grönsaksgratäng med fetaostskräm

Ratatouille kallas också den här goda grönsaksröran som vi här lagat i ugnsform. God till fläskytterfilé och annat kött – eller som ensamrätt!

Dela
(174)

ratatouillegratang-recept

Ratatouille = en riktig klassiker!

Recept klassisk ratatouille

6 port

1,2 kg fläskytterfilé (utskuren kotlettrad)
2 tsk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm peppar

Fetaostkräm
150 g fetaost
5 dl gräddfil

Ratatouille
1 rödlök
1 aubergine
2 paprikor
2 squasher
3 tomater
2 msk olja
400 g krossade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm grovmalen peppar
färsk timjan
1 citron

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Pensla köttet med soja och lägg det i en ugnsform. Gnid in det med vitlök, salt och peppar. Sätt in en stektermometer och stek till 70° innertemperatur,
ca 45 min.

2. Ratatouille: Skala och skiva lök och grönsaker. Lägg dem i en gratängform. Häll över olja. Sätt in i ugnen 5–10 min.

3. Blanda krossade tomater, vitlök, salt och peppar och koka 5 min utan lock i en kastrull. Häll det över grönsakerna. Strö över timjan. Sätt in i ugnen ca 30 min.

4. Fetaostkräm: Mosa fetaosten och blanda den med gräddfilen.

5. Servera köttet med varm ratatouille, fetaostkräm och citron.

 

Läs mer:

Krämig rotfruktsgratäng med korv

Sötpotatisgratäng med fetaost

Mustig tomatsoppa med ostfyllda bröd

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(174)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…