Annons

Annons

Kardemummasnäckor med mandelmassa

Här fyller vi kardemummabullarna med mandelmassa – ibland är det enklaste också det godaste!

Dela
(1)

Kardemummabullar

Fyll frysen med läckra bullar – bara att ta fram när du får oväntat besök! Foto: Pontus Ferneman

Recept kardemummabullar med mandelmassa

ca 32 st

1 sats grunddeg (se recept nedan)

Fyllning
300 g mandelmassa, riven
2 msk strösocker
¾–1 msk stött kardemumma
150 g smör, mjukt

Pensling
ägg

Garnering
ca 2 msk smör
strösocker
stött kardemumma

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Gör en sats grunddeg enl separat recept.

2. Fyllning: Blanda mandelmassan med socker och kardemumma. Rör i smöret, lite i taget. Fortsätt röra tills det blir en slät blandning.

3. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje del till en rektangel à ca 45×25 cm. Bred på 
fyllningen. Rulla ihop och skär i bitar. Lägg bullarna i formar på plåtar. Låt jäsa under bakduk, ca 40 min.

4. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda 
i mitten av ugnen, 10–12 min.

5. Garnering: Smält smöret. Pensla bullarna med det. Strö på socker och kardemumma.

Grunddeg

Värm 4 dl mjölk till knappt 37°. Smula ner ¾ pkt jäst (37,5 g) i en degbunke. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt 1 dl strösocker, 1 ägg och ½ tsk stött kardemumma. Tillsätt ca 12 dl 
vetemjöl. Klicka i 150 g mjukt smör. Arbeta degen smidig och blank. Tillsätt ½ tsk salt och arbeta degen ytterligare någon min. Låt jäsa under bakduk, ca 40 min.

 

Läs mer:

Vem kan motstå saftiga smörbullar med mandelmassa?

Smörbullar i långpanna



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…