Annons

Annons

Basilikadoftande kantarellrisotto med parmaskinka

En helt underbar risotto där vinet fått koka in och sätta smak. Parmesan, mascarpone och kantareller rör du sedan ner. Och så några smörstekta svampar på toppen förstås!

Dela
(0)

Basilikadoftande kantarellrisotto

Med vin, mascarpone och parmesan blir det krämigt gott! Foto: Pontus Ferneman

Recept basilikadoftande kantarellrisotto

4 port
7 dl grönsaksbuljong, 
2 tärningar
1 gul lök
240 g arborioris
2 msk rapsolja
3 dl vitt vin
400 g kantareller
2 msk smör
150 g marscarponeost
60 g riven parmesan
1 dl hackad basilika
salt och peppar

Annons

Garnering
ett par skivor parmaskinka

 

Gör så här

1. Koka upp buljongen. Hacka löken. Stek riset glansigt i oljan, tillsätt lök och häll över vinet. Koka upp. Tillsätt buljongen, lite i taget, och låt den koka in.

2. Ansa kantarellerna och stek 
i smör.

3. Rör ner kantarellerna, mascarpone, parmesan och basilika i risotton. Smaka av med salt och peppar.

4. Garnering: Dela parmaskinkan i bitar, knaperstek i het stekpanna, stick ner i risotton.

 

Läs mer:

Krämig svamprisotto med ädelost

Krämig risotto med bacon

Risotto med räkor



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…