Annons

Annons

Kantarelltoppad purjolökspaj

En paj för finsmakare med både hasselnötter och krämig gorgonzola. Smörstekta kantareller på toppen ger tio poäng!

Dela
(0)

ntarelltoppade purjolökspaj

De smörstekta kantarellerna lyfter pajen till nya höjder! Foto: Pontus Ferneman

Recept kantarelltoppad purjolökspaj


6 port

3 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
3 purjolökar
2 msk smör
50 g hasselnötter
4 ägg
250 g ricottaost
100 g gorgonzolaost
salt och peppar
1 knivsudd muskot

Annons

Topping
300 g kantareller
2 msk smör
salt och peppar
färsk timjan

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Tryck ut den i en smord pajform och låt stå kallt 30 min.

2. Fyllning: Ansa purjolöken och skär den i slantar. Stek den glansig i smöret. Hacka hasselnötterna grovt och vänd ner. Vispa ägg, båda ostsorterna, salt, peppar och riven muskot. Vänd ner purjolöken och häll blandningen i pajformen. Tillaga i ugn ca 30 min.

3. Topping: Stek kantarellerna
i smör medan pajen gräddas. Salta och peppra. Toppa sedan pajen med kantareller och strö över lite timjan.

Fynda från oss: Ugnsformset med inbyggda handtag!

Praktiskt ugnsformset som passar för alla typer av bakning samt för tillagning av kött- och grönsaksrätter i ugn.

Läs mer och beställ här!

Läs mer:

Kantarellpaj med ädelost och bacon

Ljuvlig kantarell- och västerbottensostpaj

Höstpaj med kantareller



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…