Annons

Annons

Klassisk kålpudding med gräddsås och rårörda lingon

Husmanskost när den är som bäst! Servera kålpuddingen med gräddsås, lingon och kokt potatis.

Dela
(511)

Klassisk kålpudding

Inget går upp mot hemlagad husmanskost! Prova vår klassiska kålpudding! Foto: Ulf Svensson

Recept klassisk kålpudding

4 port

700 g vitkål
smör till stekning
1 msk sirap
salt och svartpeppar
1/2 gul lök
400 g bland- el fläskfärs
11/2 dl kokt ris
1 ägg
1 dl vatten

Annons

Gräddsås
2 dl vatten
2 dl grädde
2 msk konc kalvfond
2 msk vetemjöl
2 tsk soja

Servering
rårörd lingonsylt
kokt potatis

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Skär kålen i småbitar. Stek den i smör. Ringla över sirap och salta.

2. Skala och hacka löken och stek den några min. Blanda färs, ris, lök, ägg, vatten, salt och peppar till en lös smet.

3. Lägg hälften av kålen i en smord ugnsform. Bred ut färsen och täck med resten av kålen. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

4. Brunsås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 3 min. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera kålpuddingen med lingon, kokt potatis och sås.

Läs mer:

Hemlagade kåldolmar

Kåldolmar med brunsås



 

Läs mer om:

Dela
(511)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…