Annons

Annons

Underbara kanelbullar i långpanna

Saftiga och supergoda blir kanelbullarna om du bakar dem i långpanna! Överraska familj, vänner och arbetskamrater med hembakade bullar på Kanelbullens dag den 4 oktober eller närsomhelst.

Dela
(0)

Kanelbullar i långpanna

Kanelbullar i långpanna håller sig saftiga länge. Baka dem gärna kvällen innan du ska bjuda på dem! Foto: Pontus Ferneman

Recept kanelbullar 
i långpanna

15 stora bullar

25 g jäst
3 dl mjölk, kall
3/4 dl strösocker
1 ägg, spara lite till penslingen
ev ½ tsk stött kardemumma
8½–9½ dl vetemjöl
125 g smör, rumstemp
½ tsk salt

Annons

Fyllning
175 g smör
1 dl strösocker
1½ msk mald kanel

Pensling och garnering
ägg
pärlsocker

Ugn 200°

Se filmen: Så bakar du världens godaste kanelbullar!

Psst! Alla smarta prylar finns i vår webbshop! Klicka här!

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål och lös den i mjölken. Tillsätt socker, ägg och ev kardemumma.

2. Ta i det mesta av mjölet. Klicka i smöret. Arbeta degen smidig och blank. Ta i saltet och arbeta degen ytterligare någon minut. Låt jäsa under duk, ca 1½ tim.

3. Fyllning: Rör ihop ingredienserna. Kavla ut degen till en rektangel, ca 30×60 cm. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i 15 
bitar. Lägg bullarna i en långpanna med bakplåtspapper, ca 25×35 cm. Låt jäsa under duk, ca 40 min.

4. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen, 20–25 min.

Tips! Om du hyvlar smöret med en osthyvel och lägger skivorna på ett fat så blir det snabbt rumsvarmt!

I vår webbshop: Allt du behöver till bakningen

Snabba leveranser – Låga priser – GRATIS frakt vid beställning över 300 kr!

Läs mer:

Butterkaka i långpanna

Vegabullar med kanel

Kanelsnäckor med vanilj


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…