Annons

Annons

Kalljästa bullar med äpple och kanel

En härlig kaneldoftande äppelfyllning väntar i de här kalljästa vetebullarna som nästan smakar som wienerbröd. Första gången ska de jäsa 15 minuter, när du bakat ut äppelknytena ska de jäsa två timmar.

Dela
(51)

Äppelknyten med kanel

Mycket smör ska det vara i de här bullarna som blir härligt saftiga. Foto: Pontus Ferneman

Recept äppelknyten med kanel

40 st

50 g jäst
4½ dl mjölk, kall
1 dl strösocker
½ tsk salt
12½–13½ dl vetemjöl
275 g smör, rumstemp

Annons

Fyllning
150 g smör, rumstemp
½ dl rörsocker
½ tsk vaniljsocker
1 tsk mald kanel
ca 2 äpplen

Pensling och garnering
ägg
pärlsocker

Ugn 250°

Gör så här

1. Rör ut jästen i mjölken. Ta i socker och salt. Rör i det mesta av mjölet. Tillsätt smöret lite i taget. Arbeta samman till en smidig deg. Låt vila under duk, ca 15 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Rör samman smör, rörsocker, vanilj och kanel till fyllningen. Dela degen på mitten. Kavla ut till två rektanglar, à ca 32×40 cm. Skär ut 20 rutor, à 8×8 cm, på varje. Lägg en klick fyllning och några tärnade äppelbitar på varje ruta. Nyp samman till knyten och lägg dem i pappersformar. Låt jäsa under duk i ca 2 tim.

3. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen, 8–10 min.

Läs mer:

Vetebullar med äpple och mandelmassa

Mumsiga äppelbullar

Wienerbröd med vaniljfyllning



 

Läs mer om:

Dela
(51)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…