Annons

Annons

Julsallad med brysselkål och fetaost

Fräsch, nyttig och färgglad julsallad med brysselkål, gulbetor, pumpa, valnötter och fetaost. Apelsin ger friskhet och sötma åt salladen. Ett perfekt inslag på julbordet!

Dela
(192)

Julsallad med brysselkål

Allt fler efterlyser en nyttig sallad till julbordet. Vårt recept med brysselkål, fetaost och apelsin passar perfekt!

Julsallad med brysselkål – recept

6 port
800 g butternut-pumpa
6 små gulbetor
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g brysselkål
2 apelsiner
1/2 dl grovt hackad dill
1/2 dl grovhackad bladpersilja
1 dl rostade valnötter
150 g fetaost
1 dl rucolasallad

Annons

Dressing
1/2 dl olivolja
1 msk flytande honung
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk flingsalt
1/4 tsk stötta dillfrön

Ugn 200°

Gör så här

1. Dela och kärna ur pumpan. Skär bort skalet. Skär pumpan i jämnstora bitar. Ansa och skala gulbetorna, skär dem i fina klyftor. Gnid in allt med olivolja, salt och peppar.

2. Placera gulbetorna i en bakpappersklädd långpanna och ställ in i ugnen ca 10 min. Ta ut och tillsätt pumpabitarna, stek vidare mitt i ugnen ca 20 min till. Vänd bitarna någon gång under tiden.

3. Ansa brysselkålen och koka den i lättsaltat vatten i 5–7 min. Halvera dem om de är stora.

4. Skär bort skal och hinnor från apelsinerna och skär ut hinnfria apelsinklyftor.

5. Blanda pumpa, betor, brysselkål och kryddgrönt i en skål eller på ett stort uppläggningsfat. Toppa med apelsinklyftor, valnötter, smulad fetaost och rucolasallad.

6. Dressing: Vispa ihop ingredienserna och häll dressingen över salladen.

 

Läs mer:

Julens godaste sallad

Så griljerar du julskinkan – tips och recept 

Snabba julbordet – klart på TRE timmar

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(192)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…