Annons

Annons

Julens godaste fruktkaka

Aprikoser, russin och två sorters mandel – den här fantastiska fruktkakan innehåller mycket gott!

Dela
(1)

Fruktkaka

Fruktkakan håller sig fint i en vecka. Foto: Pontus Ferneman

Recept julens godaste fruktkaka

14–16 bitar
0,5 g saffran (1 kuvert)
1 sockerbit
2 msk konjak
100 g torkade aprikoser
2 dl russin
200 g smör, mjukt
2½ dl strösocker
3 ägg
75 g pistaschmandel
50 g sötmandel
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Annons

Garnering
florsocker

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Stöt saffranskornen i en mortel tillsammans med en sockerbit. Rör ut i konjak. Strimla aprikoserna och vänd ner dem och russinen i blandningen.

2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör i saffransblandningen.

3. Grovhacka båda mandelsorterna. Blanda mjöl, bakpulver och all mandel. Vänd ner det i smeten. Häll smeten i en välsmord bröad 11/2-liters hålform eller i en avlång sockerkaksform.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den. Låt den svalna och sikta över lite florsocker.

 

Läs mer:

Smakrik fruktkaka med chokladkräm

Fruktkaka med chokladkräm



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…