Annons

Annons

Drömgod dessert i glas

Bjud på randig dessert med jordgubbar och mandelgrädde – lika vacker som god!

Dela
(7)

Jordgubbsdessert med mandelgrädde

Garnera efterrätten med chokladdoppade jordgubbar och hjärtformad kiwi! Foto: Anders Norrsell

Recept jordgubbsdessert med mandelgrädde

4 port

250 g jordgubbar
2 msk apelsinlikör, t ex cointreau

Mandelgrädde
11/2 dl vispgrädde
3 msk riven mandelmassa

Dekoration
100 g vit choklad
3 msk rosa strössel
1 kiwi

Annons

 

Gör så här

1. Ta undan 4–8 hela jordgubbar (beroende på hur stora de är) till dekoration. Mixa resten av jordgubbarna och rör i apelsinlikören.

2. Mandelgrädde: Vispa grädden och rör i mandelmassan. Varva jordgubbskrämen med mandelgrädden i fyra glas.

3. Dekoration: Hacka den vita chokladen och smält den över vattenbad. Doppa ena halvan av de sparade jordgubbarna i chokladen och strö över lite strössel. Låt stelna.

4. Skala kiwin och skär i ½ cm tjocka skivor. Tryck ut fyra hjärtan i skivorna med ett litet hjärtformat pepparkaksmått. Stick ner hjärtana som dekoration i glasen. Dekorera med jordgubbarna.

 

Läs mer:

Frisk citrondessert i glas

citrondessert-i-glas-recept-puff



 

Läs mer om:

Dela
(7)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…