Annons

Annons

Italienskt tortanobröd

Ett ljuvligt och riktigt matigt bröd med italienska anor. Här fyller vi det med mozzarella, parmaskinka och soltorkade tomater.

Dela
(0)

tortanobrod-recept

Tortanobröd är ett bröd med italienska anor som här fylls med skinka, soltorkade tomater och ost. Bild: Pontus Ferneman

Recept klassiskt tortanobröd

16–18 skivor

¹/ ³ pkt jäst

3 dl vatten, 37°

2½ msk olivolja

1 msk honung

2 dl durumvetemjöl

4½–5 dl vetemjöl special

2 tsk salt

Fyllning

2–3 msk senap

75 g soltorkade tomater, strimlade

Annons

färsk timjan

200 g mozzarellaost, skivad

100 g parmaskinka el liknande

Ugn 250°, 200°

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål och lös upp i vattnet. Tillsätt olja, honung, durummjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig.

2. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare någon min. Låt jäsa under duk, 30–40 min.

3. Fyllning: Tryck ut degen till en rektangel, ca 40×20 cm och ca 1 cm tjock. Bred på lite senap. Lägg soltorkade tomater, timjan, mozzarella och parmaskinka ovanpå.

4. Rulla samman från långsidan. Forma till en krans och lägg den på en plåt med bakpapper. Låt jäsa under duk, ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

5. Sätt in brödet i mitten av ugnen. Sänk värmen till 200°. Grädda i ca 30 min.

 

Läs också:

Så bakar du det perfekta brödet – 5 enkla steg



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…