Annons

Annons

Inlagda plommon – en riktig klassiker!

Inlagda plommon är en lite gammaldags men supergod efterrätt. Servera med vispad grädde och njut!

Dela
(0)

Inlagda plommon

Inlagda plommon med vispgrädde. En klassiker! Foto: Erik Karlsson

Recept inlagda plommon

1 burk

1 kg plommon
5 dl vatten
3 dl strösocker
½ dl rom el konjak

 

Gör så här

1. Skär ett kryss i plommonen. Lägg några plommon i taget i kokande vatten ett par min. Ta upp med hålslev och låt rinna av. Skala när de svalnat något. Kärna ev även ur dem.

Annons

2. Lägg plommonen i en glasburk upp till kanten.

3. Koka upp vatten och socker, rör tills sockret löst sig. Tillsätt rom. Häll lagen över plommonen så det täcker. Sätt på lock och förvara svalt. Låt stå minst 1 dygn.

 

Läs mer:

Plommonkompott

Fruktkaka i långpanna

3 snabba sommardesserter


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…