Annons

Annons

Honungsgriljerade revbensspjäll

Det här fina receptet på honungsgriljerade revbensspjäll kommer från Skanörs Gästis. Revbensspjäll är en riktig klassiker på julbordet och med det här receptet blir köttet riktigt gott, saftigt och mört!

Dela
(5)

Revbensspjäll

1 1/2 kg tjocka rimmade
 revbensspjäll med ben

Glaze
100 g rörsocker
3/4 dl äppelcidervinäger
2–3 msk flytande honung
2 krossade vitlöksklyftor
4 msk japansk soja
1 msk salt
4 cm skalad riven färsk ingefära
4 msk cidersenap el skånsk senap

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Koka revbenen i vatten som täcker dagen innan tills de är riktigt möra. Låt kallna i kylskåp över natten. Obs! Inget salt behövs eftersom revbensspjällen är rimmade.

2. Glaze: Blanda ingredienserna.

3. Stycka upp revbenen i fina bitar och stryk glazen på varje bit. Griljera i ugnen på 175° i ca 10–15 min. Håll koll så att de inte får för mycket färg, honung bränner snabbt.

Tips! Får du inte tag i rimmade revbensspjäll så koka färska revbensspjäll i saltat vatten tills köttet nästan släpper från benet. Följ sedan receptet från punkt 2.

 

Läs mer

Janssons frestelse

Julköttbullar

Ägghalvor med silltopp

 

 

Recept: Ola Liljenberg och Alexander Nilsson, Skanörs Gästis

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(5)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…