Annons

Annons

Hjortterrin med pistasch och aprikos

På Skanörs Gästis serverar man den här goda och vackra hjortterrinen som serveras i skivor som delas på mitten. Du kan göra den på vilken viltfärs som helst, hälsar kökschefen Ola Liljenberg som har gjort receptet.

Dela
(0)

Hjortterrin

300 g hjort- el annan viltfärs
50 g grovmalen späck
4 äggulor
1 dl pistaschnötter, hela
1 dl torkade aprikoser 
i bitar
1 vitlöksklyfta
1 knippe färsk rosmarin
ev 1/2 tsk nitritsalt
1 dl grädde
salt och peppar

Annons

Ugn 130º

 

Gör så här

1. Klä en terrin eller avlång liten ugnsform (t ex en 1-liters sockerkaksform) med plastfolie (kolla så att plastfolien tål upphettning först). Blanda alla ingredienser och lägg smeten i formen.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Baka i vattenbad i ugnen på 130º tills innertempen är 70º. Ställ gärna formen i press under en tyngd i kylen över natten.

3. Stjälp upp terrinen och servera den i skivor som delas på mitten. Servera med cumberlandsås och cornichoner (små inlagda gurkor).

Tips! Nitritsaltet ger fin färg men kan uteslutas.

 

Läs mer: 

Janssons frestelse

Julköttbullar

Ägghalvor med silltopp

 

Recept: Ola Liljenberg och Alexander Nilsson, Skanörs Gästis

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…