Annons

Annons

Hembakat hamburgerbröd med sesamfrön recept

Världens bästa hamburgerbröd bakar du enkelt själv! Färdigköpta bröd i all ära men inget slår ett hembakat hamburgerbröd när man vill ge burgaren det där lilla extra.

Dela
(0)

Hamburgerbröd

Sesamfrön på toppen gör susen. Foto: Anders Norrsell

Recept hamburgerbröd med sesamfrön

10 st

2 1/2 dl vatten
1/2 dl mjölk
2 tsk torrjäst
2 1/2 msk strösocker
1 ägg
7 1/2 dl vetemjöl special
50 g smör
1 1/2 tsk salt

Pensling & garnering
1 ägg
1 tsk vatten
sesamfrön

Annons

Ugn 225°

 

Så här bakar du hamburgerbröd

1. Värm vatten och mjölk i en kastrull till fingervarmt, ca 37°. Tillsätt jäst och socker. Låt stå i ca 10 min.

2. Vispa upp ägget i en skål. Mät upp mjölet i en bunke, gärna till en hushållsmaskin, och finfördela smöret däri. Tillsätt jästblandningen, ägget och salt och arbeta ihop till en deg.

3. Arbeta degen i ca 10 min. Degen är kladdig. Täck sedan med plastfolie och låt den jäsa i 1–2 tim.

4. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och dela degen i 10 lika stora bitar. Mjöla händerna och rulla bitarna till bullar.

5. Låt bullarna jäsa övertäckta på plåt med bakplåtspapper på en varm och dragfri plats i ca 1 tim.

6. Vispa upp ägget med vatten och pensla bullarna, strö över lite sesamfrön. Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 min.

 

Läs mer: Högrevsburgare med sötpotatisfries

Högrevsburgare med sötpotatis


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…