Annons

Annons

Vetebullar med nöt- och chokladgömma

Inuti vetebullarna väntar en härlig nöt- och chokladgömma! Det är både jäst och bakpulver i degen, vilket gör bullarna härligt lätta och luftiga.

Dela
(0)

Nöt- och chokladgömmor

Spritsa en liten chokladblomma på varje bulle och pudra med florsocker! Foto: Pontus Ferneman

Recept nöt- och chokladgömmor

ca 36 st

50 g jäst
3½ dl mjölk, kall
2 ägg
12–13 dl vetemjöl special
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
1 tsk salt
175 g smör, rumstemp

Annons

Fyllning
150 g smör
1½ dl strösocker
75 g fint hackade hasselnötter
ca 100 g mjölkchoklad

Pensling och garnering
ägg
30–50 g mörk choklad
florsocker

Ugn 225°

Gilla Hemmets på Facebook

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Lös upp i mjölken. Rör i äggen.

2. Blanda 11 dl av mjölet med socker, bakpulver och salt. Tillsätt det i äggsmeten och arbeta samman till en deg. Klicka i smöret och arbeta degen ordentligt tills den är riktigt smidig och släpper bunkens kanter. Tillsätt ev mer mjöl. Låt jäsa under duk, ca 20 min.

3. Rör ihop smör, socker och nötter till fyllningen. Dela degen i bitar och rulla till bullar. Lägg dem i formar på plåt. Låt jäsa under duk, 1–1½ timme.

4. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Spritsa eller tryck in lite fyllning och en liten bit choklad i varje bulle.

5. Grädda i mitten av ugnen, 7–8 min. Garnera dem ev med smält choklad och pudrat florsocker före servering.

Läs mer:

Sockerbullar med mandel och nötter

Mandelfyllda vaniljbullar

Lättbakade vetebullar med nutella



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…