Annons

Annons

Halstrad salmalax med exotisk sallad

Laga något gott och skäm bort dig själv! Inget slår en bit vällagad lax som serveras med spännande tillbehör. Här bjuds frisk sallad med mango och papaya och en klick sojamajonnäs. Mums!

Dela
(0)

Halstrad lax med exotisk sallad

Salmalaxen är lite dyrare
 än vanlig lax men värd 
varenda krona! Foto: Pontus Ferneman

Recept halstrad lax med mangosallad och sojamajonnäs

1 port
150 g salmalax
1 krm flingsalt
1 msk neutral olja
1 msk rostade sesamfrön

Sallad
5 cocktailtomater
1 dl frysta mangotärningar, tinade
1 dl papaya i tärningar
1 msk granatäppelkärnor
1 msk tunt skuren salladslök
5–6 färska små spenatblad

Annons

Ris
125 g vildrismix, t ex Uncle Ben’s

Sojamajonnäs
2 msk japansk soja
1 dl majonnäs

Garnering
dill

Gör så här

1. Salta laxen och stek den hastigt runt om i het olja, 20–30 sek på varje sida. Strö över sesamfrön.

2. Sallad: Halvera tomaterna. Blanda tomater, mango och
 papaya i en liten skål. Strö över granatäppelkärnor och salladslök.

3. Ris: Koka riset enl anv på förp.

4. Sojamajonnäs: Koka ihop sojan i en liten kastrull tills hälften återstår. Låt den kallna helt och blanda med majonnäsen.

5. Servering: Lägg spenatbladen på tallriken och lägg upp salladen på dem. Placera laxen bredvid och klicka på sojamajonnäs. Servera med vildris och garnera med dill.

 

Läs mer:

Laga läcker lax med mango chutney och sötpotatis

lax med sötpotatis



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…