Annons

Annons

Halloumiburgare med paprikaröra och picklad lök recept

Grillat är godast! Och här bjuder vi på en vegetariskt hamburgare med läcker halloumiost och grillad paprikaröra med jalapeño och vitlök.

Dela
(22)

Halloumiburgare

Syran i den picklade löken ger halloumin ett riktigt lyft! Foto: Anders Norrsell

Recept halloumiburgare med paprikaröra och picklad lök

4 portioner

400 g halloumiost

Picklad lök
1 1/2 dl vatten, rumstemp
1 dl strösocker
1/2 dl ättika 12 %
3 små rödlökar

Paprikaröra
3 grillade paprikor
2 jalapeños
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 msk färsk koriander

Annons

Servering
4 hamburgerbröd
sallad
tomat
röd spetspaprika

 

Så här gör du halloumiburgare

1. Picklad lök: Blanda vatten, socker och ättika. Rör om tills sockret har löst sig. Skiva löken tunt. Marinera löken i blandningen i minst 30 min. Ju längre den får marinera, desto mjukare blir löken.

Gilla Hemmets på Facebook

2.  Paprikaröra: Dela paprikorna i tärningar eller strimlor. Skiva jalapeñon. Skala och finhacka vitlöken. Fräs paprika, jalapeño och vitlök i olja. Hacka koriandern och vänd ner.

3. Skär halloumiosten i 4 bitar och grilla ett par min.

4. Lägg ihop hamburgerbröden med sallad, skivad tomat och varm halloumi. Toppa med paprikaröra, picklad lök och skivad spetspaprika. Servera paprikaröran som blir över som tillbehör.

 

Läs mer: Halloumiburgare med nektarin

Fruktig halloumiburgare


Läs mer om:

Dela
(22)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…