Annons

Annons

Härliga hallonrutor i långpanna

Ljuvliga mördegskakor med hallonfyllning – om du serverar vispad grädde till passar de bra även som dessert.

Dela
(86)

Hallonrutor

Baka i långpanna och bjud på ljuvliga hallonrutor. Foto Pontus Ferneman

Recept hallonfyllda mördegsrutor i långpanna

ca 24 st

7½ dl vetemjöl
3 dl strösocker
1½ msk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
350 g smör, kallt
1 ägg

Fyllning
1 dl strösocker
½ msk maizena majsstärkelse
ca 350 g hallon

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Arbeta snabbt samman mjöl, socker, vanilj, bakpulver, salt, tärnat smör och ägg till en smulig deg. Tryck ut ca 2/3 av degen i en långpanna, ca 25×35 cm, med bakplåtspapper.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Fyllning: Blanda socker och majsstärkelse. Vänd i hallonen. Fördela dem ovanpå bottnen. Strö på resterande smuldeg.

3. Grädda i mitten av ugnen 
25–30 min. Låt svalna.

4. Skär upp kakan i rutor.

 

Läs mer:

Baka läckra hallonkakor med mördegsgaller

Ljuvliga hallonrutor



 

Läs mer om:

Dela
(86)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…