Annons

Annons

Hallongifflar med kardemumma och vit choklad recept

Imponera på gästerna med fina gifflar som du fyller med smaskiga hallon och vit choklad! De här vetebullarna förgyller vilken fikastund som helst!

Dela
(6)

Hallongifflar med vit choklad

Bjud på läckra bullar med hallon och choklad. Foto: Pontus Ferneman

Recept hallongifflar med kardemumma och vit choklad

32 st

150 g smör
4½ dl mjölk
1 pkt jäst (50 g)
1½ dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
½ tsk salt
11½–12½ dl vetemjöl

Fyllning
125 g smör, mjukt
2 msk strösocker
2 tsk stött kardemumma
100 g vit choklad
ca 150 g hallon

Annons

Pensling & garnering
ägg
vit choklad
ev florsocker

Ugn 225°

 

 

Så här bakar du hallongifflar

1. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mjölken. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet.

2. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk, 30–40 min.

3. Fyllning: Rör samman smör, socker och kardemumma. Hacka och tillsätt chokladen.

4. Dela degen i 4 delar. Kavla ut till rundlar, à ca 30 cm i diam. Dela varje rundel i 8 snibbar. Lägg en klick fyllning och hallon på varje. Rulla samman till gifflar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk, 30–40 min.

5. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda sedan i mitten av ugnen, ca 8 min.

6. Garnera med smält choklad och pudra ev florsocker över före servering.

 

Läs mer: Gifflar med päron och nutella

Gifflar med päron och nutella


Läs mer om:

Dela
(6)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…