Annons

Annons

Himmelskt god hallonfudge

Dags för julens roligaste pyssel! Prova att göra vårt lättfixade och läckra julgodis – hallonfudge med vit choklad!

Dela
(2)

Hallonfudge

Fudge är inte alls svårt att göra. Testa vår goda fudge med hallon så får du se! Foto: Pontus Ferneman

Recept hemlagad 
fudge 
med hallon och vit choklad

ca 40 st
5 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1½ dl mjölk
1 dl ljus sirap
100 g vit choklad
50 g smör
1 dl frystorkade hallon (t ex 
Dr Oetker eller Saltå kvarn) el 2 dl tinade hallon
rivet skal av 1 citron

Annons

Dekoration
2 msk frystorkade hallon

Gör så här

1. Mät upp socker, grädde, mjölk och sirap i en tjockbottnad kastrull.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Låt koka upp under omrörning. Koka på svag värme tills smeten är 122°, eller klarar kulprovet, se tips nedan. Rör om då och då.

3. Ta kastrullen från värmen och låt massan svalna något. Hacka chokladen och skär smöret i kuber. Tillsätt choklad, smör samt frystorkade hallon (eller tinade hallon) och citronskal. Rör tills choklad och smör har smält och smeten börjar tjockna.

4. Häll upp i en form, ca 20×30 cm. Låt stelna, gärna i kylen. Skär upp i bitar. Förvara svalt.

5. Strö över lite frystorkade hallon när du lägger upp bitarna.

 

Tips! Både frystorkade hallon 
och frysta tinade hallon 
går bra att använda i 
receptet. Konsistensen blir något fastare med frystorkade hallon.

Så gör du kulprovet!

Häll ner en sked fudge- eller kolamassa i ett 
glas iskallt vatten. Ta upp klicken och se om du 
kan forma en kula av den. I så fall är smeten 
färdig och håller ca 122°. Då blir det en mjuk 
kola. Vid 130° blir den ganska hård.

 

Läs mer:

Supersnabb juleskumsfudge

fudge-juleskum

Testa vårt goda recept på skumtomtefudge!



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…