Annons

Annons

Hallonsnurror med vaniljkräm och smuldeg

Vem kan motstå nygräddade bullar fyllda med hallon och läcker vaniljkräm? Och har du testat att strö smuldeg på bullar innan de gräddas? Det blir så gott!

Dela
(151)

Hallonsnurror

Bulla upp med läckra vetesnurror. Foto: Pontus Ferneman

Recept hallonbullar 
med vaniljkräm

ca 32 st

1 sats grunddeg 
(se recept nedan)

Fyllning
200 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
ca 250 g hallon
ca 2 dl vaniljkräm

Smuldeg
25 g smör, tärnat
1 msk strösocker
3 msk vetemjöl
2 msk havregryn

Annons

Pensling
ägg

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Gör en sats grunddeg enl 
separat recept.

2. Fyllning: Rör samman smör, socker och vanilj.

3. Kavla ut degen till två rektanglar à ca 30×45 cm. Bred på fyllningen. Strö hallon på halva degplattan (på längden). Vik över den andra hälften. Skär varje degplatta i ca 16 remsor. Skär ett snitt i varje degremsa, inte hela vägen upp.

4. Sno samman till knutar. Lägg dem i formar på plåtar. Låt jäsa under bakduk, ca 30 min. Spritsa vaniljkräm i bullarna genom att trycka in tyllen i bullarna. Låt jäsa ytterligare ca 10 min.

5. Smuldeg: Blanda snabbt samman ingredienserna till en smulig massa. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö lite smuldeg på varje bulle.

6. Grädda i mitten av ugnen, 
ca 10 min.

 

Grunddeg

Värm 4 dl mjölk till knappt 37°. Smula ner ¾ pkt jäst (37,5 g) i en degbunke. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt 1 dl strösocker, 1 ägg och ½ tsk stött kardemumma. Tillsätt ca 12 dl
 vetemjöl. Klicka i 150 g mjukt smör. Arbeta degen smidig och blank. Tillsätt ½ tsk salt och arbeta degen ytterligare någon min. Låt jäsa under bakduk, ca 40 min.

 

Läs mer:

Baka läckra hallon- och citronbullar

Hallon- och citronbullar



 

Läs mer om:

Dela
(151)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…