Annons

Annons

Marmorerade hallonbrownies

Med choklad i både kaka och frosting blir denna brownie snabbt gottegrisens favorit!

Dela
(77)

Hallonbrownies med frosting

Brownien blir extra lyxig toppad med en mumsig chokladfrosting. Foto: Pontus Ferneman

Recept 
brownies med hallon och frosting

ca 20 st

150 g smör
300 g mörk choklad, hackad
4 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ca 100 g vit choklad, grovt hackad
ca 100 g hallon, färska el
 frysta otinade

Annons

Frosting
75 g smör
2 msk mjölk
150 g vit choklad, hackad
2½ dl florsocker

Garnering
röd hushållsfärg
ev hallon

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Rör i den mörka chokladen och låt den smälta.

2. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten tillsammans med smör och choklad.

3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×30 cm, med bakplåtspapper. Strö över vit choklad och hallon. Grädda i mitten av ugnen, 25–30 min. Låt svalna.

4. Frosting: Smält smöret. Häll i mjölken och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt den vita chokladen och rör tills chokladen smält. Häll i florsockret och vispa samman till en slät glasyr.

5. Bred glasyren på kakan. Droppa på röd färg. Gör ett marmorerat mönster genom att försiktigt dra skaftet på t ex en sked genom färg och glasyr. Låt stelna. Skär i rutor. Toppa eventuellt med hallon.

 

Läs mer:

Frestande goda lyxbrownies med extra allt

Lyxbrownies med extra allt



 

Läs mer om:

Dela
(77)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…