Annons

Annons

Spröda hallon- och vaniljskorpor

Knaprigt goda skorpor 
som förvaras bäst i burk 
med tättslutande lock. Vårt recept är busenkelt att följa och du får försvinnande goda småkakor på nolltid!

Dela
(2)

Hallon- & vaniljskorpor

Får det vara en skorpa till kaffet? Foto: Pontus Ferneman

Recept hallon- & 
vaniljskorpor

ca 50 st

50 g smör, mjukt
2 dl strösocker
2 ägg
5–5½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g färska hallon

Ugn 175°, 100°

Gör så här

1. Rör samman smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

Annons

2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Rör samman till en deg. Blanda i hallonen.

3. Dela degen i två bitar. Rulla ut till längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda i mitten av ugnen i 175°, ca 25 min. Ta plåten ur ugnen och sänk värmen till 100°. Skär längderna i bitar och vänd dem med snittytan uppåt.

5. Låt torka i ugnen, ca 50 min.

 

Läs mer:

Chokladbiscotti

Biscotti med choklad och mandel

Saffransskorpor



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…